БФС отделя 100 хиляди лева за тестване за коронавирус сред футболистите

...
БФС отделя 100 хиляди лева за тестване за коронавирус сред футболистите
Коментари Харесай

БФС започва тестове за коронавирус на футболистите

БФС отделя 100 хиляди лв. за тестване за коронавирус измежду футболистите и треньорите преди да бъдат подновени тренировките, бе решено на съвещание на Изпълкома.

По какъв метод ще бъде завършен сезонът, обаче, ще стане ясно на идващото съвещание на 21 май. Предложенията все още, набелязани на съвещание на Експертната работна група към Българския футболен съюз, включваща представители на Професионалната футболна лига, Аматьорската футболна лига и Асоциацията на българските футболисти  са:

- Първенството в Първа професионална лига да се възобнови на 5 юни с дуелите от 25 кръг на постоянния сезон. Мачовете, естествено, ще се играят без аудитория.

- След изиграването на 26 кръг от постоянния сезон, плейофната фаза на ППЛ ще се организира във вид от 5, вместо от 10 кръга, като неналичието на аудитория в тази ситуация значително би отстранила фактора „ домакинско преимущество “. След привършване на 31 кръга ще се проведат баражите за европейска квота, както и за присъединяване в ППЛ през идващия сезон, като проектът е сезон 2019/2020 година да приключи на 11 юли.

- При сполучливо доиграване на сезон 2019/2020 в този формат, финалът за Суперкупата на България ще се организира на 22 юли, а стартът на сезон 2020/2021 ще бъде даден на 25 юли. 

Дотогава Професионалната лига ще би трябвало да се допита до четирите полуфиналиста в Купа България, от които се чака да дадат мнение дали избират полуфиналите да се проведат в една или в две срещи. Финалът за Купа България е плануван за 4 юли. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР